A Bicycle kártyák az Egyesült Államokban készülnek, a United States Playing Card Company (röviden USPCC) gyártja őket. A USPCC eredetileg nem kártyák gyártására jöt létre, hanem egy általános nyomdai vállalat volt. Kezdetben nem is USPCC néven tevékenykedett, hanem az alapítóiról kapta a nevét: Russell, Morgan & Company.

Az első kártyákat 1881-ben kezdték gyártani az Ohio állambeli Cincinnati-ban. Az ekkor készült kártyákat "Tigers" márkanév alatt dobták piacra, és egy számot is rendeltek ehhez a termékhez, ami így kapta a 101-es jelölést.

Nemsokkal ezután megjelent a gyár két új kártyája is, amin "Army" és "Navy" márkanéven kerültek az amerikai boltok polcaira. Ez a két újabb sorozat a 202-es és a 303-as számot kapta. Ezután követzkezett még néhány kártya brand (pl a "Congress") és eddigieknek megfelelően ezeket is egy sorozatszámmal jelölték meg (404, 505, stb.).

Így történt az, hogy 1885-ben megjelent a sorban a nyolcadik brand, ami a "Bicycle" nevet, és a 808-as számot kapta. A USPCC által gyártott kártyák közül a Bicycle márkanév állta ki leginkább az idők próbáját, sikere a mai napig töretlen.

A Bicycle kártyának több mint egy évszázados története során rengeteg változata készült, és készül mind a mai napig. Ezek a változatok - annak ellenére, hogy dobozukon megtalálható a jól ismert Bicycle logó - megjelenésükben gyakran eltérnek a standard Bicycle 808-astól. Ez persze nem jelenti azt, hogy minőségükkel bármi probléma lenne. A USPCC csak olyan paklira engedi rátenni a Bicycle logót ami tökéletesen megfelel a márkától elvárt magas minőségnek. Ezek a változatok nem minden esetben hordozzák a 808-as számot magukon, ám abban biztosak lehetünk, hogy a több mint 125 év alatt gyártott standard Bicycle paklik mindegyikén megtalálhatjuk a mára ikonikussá vált 808-at.